Na een zeer succesvolle serie webinars voor huisarsten, waarin we honderden huisartsen hebben mogen trainen in de transgenderzorg, mogen we nu aankondigen dat we uitbreiden naar de GGZ! Met nieuwe (Check-in Genderzorg) en vertrouwde (Zorgvuldig Advies) partners hebben we een pakket samengesteld waar iedere jeugdhulpverlener mee uit de voeten kan. 

De zorg van transgender personen zal de komende jaren meer verschuiven naar de eerste lijn. Dat vinden we niet alleen, zie ook het rapport Mijn gender, wiens zorg? van ZonMW. De eerste lijn kan al heel veel betekenen in het ontdekken van identiteit en het helpen vinden van de juiste zorg. 

In de webinar komt veel aan bod. Zo kijken we naar de ervaringen van transgender personen, veelvoorkomende termen, en advies vanuit de gemeenschap om een veilige en inclusieve omgeving te creëren. Ook verkennen we het zorgpad en de mogelijkheden die er zijn voor transgender personen die in transitie willen. Daarbij kijken we natuurlijk ook naar wat de rol van de GGZ daarin is, met ruimte voor je vragen. 

We nodigen je van harte uit deze webinar door te sturen aan iedereen die er wat aan kan hebben!

Meer weten, kijk dan even op de pagina op onze website: