Webinar Transgenderzorg in de (jeugd) GGZ

In Nederland komen steeds meer transgender personen uit de kast. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het toenemende aantal mensen dat hun officiële geslachtsregistratie laat wijzigen. In de (jeugd)GGZ zullen ook in toenemende mate mensen komen die vraagstukken rondom hun gender hebben en/of wensen een (medische) transitie te ondergaan.

Om jeugd en gezinsprofessionals, (GZ en kind & jeugd) psychologen, en (ortho)pedagogen binnen de GGZ van goede informatie te voorzien over deze zorg bieden we de webinar ‘transgenderzorg in de (jeugd)GGZ’ aan.

Inhoud

In de webinar van 1,5 tot 2 uur ontvangt u de informatie die nodig is om goede zorg te kunnen bieden aan transgender personen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere informatie over relevante terminologie zoals genderdysforie, de geldende kwaliteitsstandaarden en een toelichting op het zorglandschap. Daarnaast gaan we in op de rol van de (jeugd)hulpverlener hierin en welke vraagstukken naar voren komen bij deze zorg.

Data:

  1. Donderdag 4 juli 2024 om 19:30
  2. Donderdag 26 september 2024 om 19.30
  3. Dinsdag 15 oktober 2024 om 19.30

Accreditatie voor 2024 is toegekend voor NVO/NIP en KJ

Samenwerkingspartners

Deze webinar is gemaakt en wordt gegeven door een kinderarts (niet praktiserend) en psycholoog gespecialiseerd in genderzorg van Check-in Genderzorg, ervaringsdeskundigen van Trans in Eigen Hand en de (voormalig) Kwartiermaker Transgenderzorg, 

Opdrachtgevers

Deze webinar serie is ontwikkeld in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn, en Sport.

Aanmelden: